Farsang a Teichmannban 

Cliquez pour agrandir l'image
„Itt a farsang áll a bál…” Ezzel a mottóval indította a kisvárdai Teichmann Vilmos Általános Iskola diákönkormányzata február 11-én télbúcsúztató és tavaszköszöntő farsangi mulatságát. A vidám délutánnak az érdeklődő szülők, hozzátartozók, meghívott vendégek mellett a szomszédos Tordai úti óvoda nagycsoportosai is részesei lehettek. A jelmezes felvonulás ötletesebbnél ötletesebb csoport produkciókkal kezdődött.

A legkisebbek 100 lábon érkeztek, majd őket a török basák követték. A 101 kiskutya története a negyedik osztályosokat is megihlette, az izgő-mozgó sajtkukacok szó szerint értelmezték jelmezüket. A hatodik osztályosok mozgásukkal, öltözékükkel Afrikába varázsoltak bennünket. Magas hegyek közül, hol a tenger hupikék, onnan érkeztek a hetedikes törpikék, majd a tanulás fogságából a nyolcadikosok börtön rockkal törtek ki, ami osztatlan sikert aratott a közönség soraiban.
Cliquez pour agrandir l'image
Cliquez pour agrandir l'image
Cliquez pour agrandir l'image
Az egyéni maskarák a szülők kreativitását, fantáziadús ötleteit mutatták be. A jó hangulat tovább fokozódott a tombolasorsolással. A rendezvényt farsangi diszkó zárta.
Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők segítségét és támogatását. Reméljük, mindenki jól érezte magát ezen az estébe nyúló délutánon.JÓTÉKONYSÁGI FARSANGI BÁL 2011

A Teichmann Vilmos Általános Iskola Szülői Munkaközössége 2011. január 15-én tartotta a hagyományos JÓTÉKONYSÁGI FARSANGI BÁLJÁT a Parish Bull Hotel konferencia termében. A száz főnyi vendégsereg a teichmannos diákok műsorának megtekintése után kivilágos virradatig jól szórakoztak a táncos mulatságon, amelyhez a  zenét Zagyi Sándor szolgáltatta.

„ADVENTTŐL KARÁCSONYIG"

A Teichmann Vilmos Általános Iskola a TÁMOP 3.1.4. pályázaton belül szervezte a három hetet meghaladó projektjét a tantestület és a szülők döntése alapján „ADVENTTŐL KARÁCSONYIG" címmel. 
A projektoktatás egy új pedagógiai szemlélet, amely új pedagógiai módszerekkel dolgozik. Alkalmazása az iskolánkban rendkívül fontos, mert egyre inkább az ily módon megszerzett tudás lesz használható. Azok a gyerekek, akiknek lehetőségük van a projektben való munkára az iskolán kívüli világban is otthonosabban oldják meg problémáikat. A projektmunka nemcsak tanulási technika, pedagógiai módszer, hanem a gyerekek nevelésének, személyiségfejlesztésének, a közösség építésének nagyon hatékony eszköze is. A projektoktatás a tanulóra, a tanuló olyan célszerű öntevékenységére helyezi a súlyt, amelyet az élettel közvetlen kapcsolatban lévő témák inspirálnak.

Advent időszakában szervezett programjainkon felelevenítettük a népszokásokat, versekkel, dalokkal, díszek és képeslapok készítésével készültünk az ünnepre. A rendezvényekről készült fotók és produktumok kiállítás formájában megtekinthetők a földszinti aulában.

A projekt zárása a december 17-én megtartott KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG volt. A műsort összeállította és betanította Baloghné Votyku Klára osztályfőnöki munkaközösség-vezető és Vámos Péterné alsós munkaközösség-vezető. Az énekeket Bátyiné Nagy Éva tanította, a táncbetéteket koreografálta és betanította Sipos Gézáné, a terem dekorációját Lancsák Zsuzsanna végezte.

A projekt létrejöttéért szeretnék köszönetet mondani az iskolánkat támogató vállalkozóknak, a szülőknek, a szereplő gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak, az iskola minden dolgozójának.

Rohanó világunkban érdemes néha megállni, és az értékeinket megőrizni, továbbadni. Advent vasárnapjain meggyújtottuk a béke, a hit, a szeretet és a remény gyertyáit, őrizzük a lángot (figyeljünk egymásra) az év minden egyes napján.

A Teichmann Vilmos Általános Iskola Tantestülete nevében békés ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Czap Jolán